Veehandelaar Harrie Bomhof van Veehandel en Mesterij Gebr. bomhof vertelt over zijn ervaring met TS-Veehandel

In het Gelderse dorpje Nijbroek, tussen Veluwe en IJssel, runnen de broers Harry en Gerrit Bomhof al jaren samen een familiebedrijf. Het bedrijf bestaat uit een veehandel tak en een rundvee tak.

Begin januari 2017 zijn ze volledig gestart met TS-Veehandel. Harry vertelt over zijn bedrijf en over het programma en de scanner.

Wat voor handel doet/hebt u?

“De veehandel tak omvat de in- en verkoop van nuka’s en runderen voor zowel de slacht als voor het leven en een deel export. De rundvee tak omvat het starten van startkalveren voor de rosé mesterij en het mesten van rosé kalveren, stieren en koeien. Daarbij nog een deel opfok voor de export.”

Hoe deed u eerder de administratie en waarom hebt u gekozen voor TS-Veehandel?

“We zijn begin 2017 met het programma TS-Veehandel gestart. De keuze viel op TS-Veehandel omdat het betaalbaar is en het een compleet programma is. Dat wil zeggen het bevat zowel de facturering als de verdere verwerking van de boekhouding voor de veehandel. Bijkomend voordeel voor ons is dat ook de mesterij de boekhouding in het programma kan verwerken en het programma de BTW aangiftes verwerkt.”

Hoe is het u bevallen en wat zijn de voordelen voor u?

“Het opstarten met TS-Veehandel ging geheel volgens plan. Met deskundige hulp vanuit TCS zijn we snel vertrouwd geraakt met het programma. Ook nu als er onduidelijkheden zijn dan worden deze direct opgelost. Ook de scanner die we direct hebben aangeschaft werkt naar wens. Deze is nu ook erg makkelijk met de invoering van het Kalf Volg Systeem.

Op dit moment werkt het systeem voor ons helemaal naar wens, we kunnen de volledige boekhouding voor zowel de veehandel als de mesterij erop verwerken. Ook werkt de scanner voor het Kalf Volg Systeem zoals het moet.”

Hebt u nog een advies voor collega’s?

“Voor ons is het programma een uitkomst en een enorme tijdsbesparing. Ik kan iedereen die nog twijfelt of het programma voor hen zal werken geruststellen. Het is een uitkomst en wij zijn er 5 jaar te laat mee begonnen.”

Het is een uitkomst en we zijn er 5 jaar te laat mee begonnen.”

Veehandelaar Harrie Bomhof
TS-VEEHANDEL

Complete en eenvoudige software voor de veehandel