Veehandel Lubbers een begrip rondom Dedemsvaart

In Dedemsvaart midden tussen de wijken ligt de boerderij van de familie Lubbers. Op de boerderij worden kalveren en vleesvee gehouden. De veehandel wordt ook vanaf deze locatie gedreven.

Ronald Lubbers heeft de handel overgenomen van zijn vader en heeft een een flinke dagtaak aan. Hij koopt slachtvee in van boeren maar ook via collega handelaren voor slachterij Gosschalk en daarnaast de handel in kalveren. Angelique heeft naast de zorg voor het gezin met hun drie dochters Daniëlle, Britt en Floor ook de zorg voor de administratie. Het werk hebben ze gesplitst. Ronald doet de facturering en Angelique de boekhouding.

Ronald en Angelique vertellen

“Eerder hadden wij een boekhoudprogramma van AgroVision. Dit programma beviel goed maar we misten de koppeling van de facturen naar de levensnummers van de runderen. TS-Veehandel heeft deze koppeling.

Het nieuwe programma was natuurlijk wennen. Een andere manier van verwerken. Het systeem moest aangepast worden op onze manier van bedrijfsvoeren en dat kost tijd.

We kunnen nu sneller werken. We werken er alweer een poosje mee en het loopt goed. We kunnen altijd vragen stellen: TCS is goed bereikbaar. De koppeling met de slachterij is heel handig en bespaart veel typewerk. Alle facturen worden via het systeem gemaild. Ook werken we met een handterminal om kalveren te scannen. Deze handterminal communiceert goed met het programma. Dat scheelt veel tijd.

Advies voor collega’s: Zorg dat je van tevoren goed weet wat je met het programma doen wilt zodat het zoveel mogelijk aangepast kan worden op jouw bedrijfsvoering.”

We kunnen nu sneller werken.”

Veehandel Lubbers
TS-VEEHANDEL

Complete en eenvoudige software voor de veehandel